torsdag 30 april 2020

Information från ledningen


Till samtliga vårdnadshavare!
Innerligt tack för att barnen kommer friska till förskolan! Vi har längtat efter barnen, och nu är alltfler tillbaka efter lättare infektioner! Pedagogerna vittnar om pigga och nyfikna barn som vill leka och lära!

Hålla avstånden i förskolan
Att hålla avstånden i förskolan är mycket svårt, ja faktiskt helt omöjligt, när det gäller pedagogernas samspel med barnen, eller barnen emellan.

För att förhindra smittspridning av Covid -19 håller istället vi vuxna avstånd, t ex pedagogernas varande i personalrummet, på möten eller i utbildningar (ofta digitala).
Ni märker kanske att även till er vårdnadshavare strävar pedagogerna efter att ha visst avstånd, inte för att vi vill det, utan för att vi tar vårt ansvar.

I kapprummen/hallarna, uppstår vid vissa tider trängsel. Detta är olämpligt i nuläget. Därför ber vi er att vistas max 2 familjer och en pedagog i kapprummet samtidigt vid lämning eller hämtning. Övriga ombedes vänta utanför så länge. Detta innebär att ni, som lämnar under just de tider då ni brukar vara flera, behöver beräkna att lämning och hämtning kommer att ta längre tid än vanligt. Vi önskar även att äldre syskon (i skolåldern) stannar på gården utanför dörren. Om äldre syskon hämtar, måste syskonens egna kamrater stanna utanför gården och invänta hämtningen.

Vi hoppas att ni, liksom vi, tycker att detta är angeläget och förstår ovan. Pedagogerna kan hjälpa till att påminna om max 2 familjer och en pedagog i hallen/kapprummet, men ansvaret vilar på varje vuxen i detta fallet.

Avslutningsvis, iakttagelser som flera pedagoger lyft fram till mig:
”Så roligt det är när barnen är friska och därmed glada, pigga och orkar med hela dagens lek och utforskande! Såhär skulle det vara alltid i förskolan, för barnens bästa!”

Vänligen,
Anette Åkesson
Biträdande förskolechef Gyllebo och Mellanhedens förskola