tisdag 3 december 2019

Information från ledningen


Nu har första advent passerat och vi närmar oss julen med snabba kliv.

Under vårt föräldraråd den 27 november pratade vi om Barnkonventionen som blir lag den 1 januari-2020. Vår förste förskollärare presenterade det material som är inköpt till våra förskolor.

Denna veckan kommer de att slutföra arbetet med att förbättra vår utemiljö på Gyllebo, vilket medför att vi under de närmaste dagarna inte kan använda gården då de ska använda sig av arbetsmaskiner

Under vecka 50-51 kommer Lejonets kapprum att renoveras då de behöver bryta upp golvet där. Vi ber er se över barnens lådor och tömma dem på de saker barnen inte behöver för att underlätta under dessa veckor. Ni kommer att kunna använda entrén precis som vanligt.

Luciafirande kommer även i år firas den 13 december med att de äldre barnen lussar för de yngre barnen på förmiddagen och där vi fikar tillsammans. Under eftermiddagen bjuder Gyllebo förskola in till dropin-fika mellan kl 1430-1600 på respektive avdelning. Mellanhedens förskola kommer att bjuds in till dropin-fika måndagen den 16 december på eftermiddagen mellan kl 1430-1600.

Julsammanslagningen på Rönneholms förskola kommer att starta den 23 december och inte den 20 december som vi först planerade för. Vi är tillbaka på Gyllebo förskola den 7 januari. Vi har valt att göra denna förändring utifrån barnens bästa då det är många barn i området som har anmält att de behöver omsorg. Matinköp och bemanningen är planerade utifrån de barn som anmält behov av omsorg den 20 december och skulle det vara någon förändring ber vi er omgående meddela detta till personalen.

Barnens egna julfest på förskolan kommer att vara den 18 december.

Vill passa på att meddela vilka verksamhetsutvecklingsdagar vi har på Gyllebo och Mellanhedens förskola under våren. Den första kommer att vara den 3 februari och nästa kommer att vara den 20 april.

Vi vill önska er alla en God Jul och Ett Gott Nytt År!


Anette Åkesson                                         Johanna Kjellander Hansen
Biträdande Förskolechef                           Förste förskollärare