fredag 15 november 2019

Bokpåse från Mellanhedens förskolebibliotekEtt av våra tre utvecklingsområde på förskolan är Språkutveckling. Vi arbetar med flera olika områden i våra styrdokument, men ett utvecklingsområde har särskilt fokus i vårt systematiska kvalitetsarbete. Målet vi har valt att lyfta detta läsår ser ni här nedan.

I olika omgångar har förskolorna blivit tilldelade färdiga bokpåsar från biblioteken i Malmö och av vårt pedagogiska utvecklingsteam i förvaltningen. Dessa har barnen fått låna hem. Dessa påsar har ibland varit poppis och ibland inte alls.

Nu tänkte vi testa bokpåsar i en ny version. Det finns 3 olika påsar som barnen kommer att få turas om att låna hem. Barnen kommer att få påsen tom och själva få välja 5 böcker från förskolans bibliotek och lägga i påsen. När ni och barnen läst färdigt böckerna, 2-5dagar, så tas påsen och böckerna med till förskolan igen och det är nästa barns tur. Idag finns 3 påsar, om vi ser att detta tas emot positivt av barnen kommer vi ta fram fler påsar för att minska väntetiden för barnen.

På förskolan finns redan nu en hylla, Barnens boktips, där barnen uppmuntras att ställa böcker som de tycker om och vill tipsa andra barn om. Kanske kan bokpåsarna öppna upp för barnen att ännu mer dela med sig av sina favoritböcker och såklart då också bli tipsad om nya.

Önskar er alla en härlig stund med era barn i bokens magiska värld!