tisdag 16 januari 2018

När det goda vinner,,,,,,,,,,,,

Vi på Mellanhedens förskola pratar mycket om hur man ska vara mot varandra.
Efter en del bollande så kom vi överens om att vara god och snäll. Prata och tala om ifall att något blir fel. Vi säger: Stopp, det är inte ok, sen pratar vi lugnt.
Hur kan vi lära andra ???? Jo genom att skriva en bok.
Alla barnen är med och talar om vad som ska stå och ritar. Här får vi in både författare och illustratör.


Ni får följa med i bokens utveckling här.

När det goda vann över det onda!
I vår stad fanns en förskräcklig gumma som bodd i ett slott.
Hon hade röda svampögon, ljusbrunt hår, lila söndrig kofta, svart häxkappa och var grön som en zombie. Hon borstade aldrig tänderna, så de möglade och spindlar kröp på dem.  Hon stal från folk, såg en pojke. Hon gick till honom och letade pengar i hans fickor, men det fanns inga. Hon försökte lura pojken att hon hade godis i en påse sina fickor. Pojken började gräva i påsen, men det fanns inget där. Hon pillade i hans hår. Gumman ville ha med honom hem för att koka och äta honom. Gumman föddes som en god människa, men en ond lurade henne att hon kunde rädda sin man om hon med blev ond.  Pojken misstänkte att hon var ond, men han var inte riktigt säker.  Han hoppades att hon var snäll. Gumman såg ett jetpack och flög iväg till sitt slott, där hon bodde själv. På grund av att hon bodde själv så blev hon ledsen och arg. Eftersom hon var så ensam så blev hon jättearg och ond mot andra.  Hon var inte snäll  . När hon gick ut så handlade hon i det onda garaget där det fanns spöken som saknade sin mamma. Där fanns bara jättegamla kuddar och pennor från hundra år sedan. Då kom en kanin och gav kakor från sin mormor. Hon tog kakorna och flög till sitt slott och lade dom i skafferiet.  Det ringde på hennes dörr, hon öppnade. Där stod en god kvinna, hon ville komma in. Gumman släppte in henne. Den goda kvinnan talade om att gumman kan rädda sin man ifall att hon blev god, men hon lyssnade inte.  Hon fortsatte att vara ond. Det ringde på dörren igen. Där stod en ond prins som var kär i henne, hon blev med kär i honom. Då pussades de.  Dom frågar varandra om de skulle gifta sig. De skrattade och var lyckliga.

Då gifte sig gumman och den onda prinsen. De började att lura folk tillsammans. Gumman och prinsen åkte till djungeln, där hittade de en panda. Pandan åt bambu, den visade en väg i djungeln till ett magiskt land. Dom gick tillbaks till slottet och sov.